Почивки в Италия


От великолепието на Рим, цветът на венецианския Карнавале, изкуството на Флоренция и старинните трули на Пулиа, Италия е страна с целогодишен туризъм. Начало на много от най-великите произведения на изкуството, архитектурата и гастрономията в света, Италия ни вдъхновява като никоя друга страна.

Почивки в Италия

Културни богатства

Епицентър на Римската империя и родно място на Ренесанса, този европейски виртуоз стене под тежестта на своята културна торба: тук ще застанете в присъствието на фреските на Дейвид и Сикстинската капела на Микеланджело, рождението на Ботичели на Венера и Примавера и да Винчи Последната вечеря. Всъщност Италия има повече културни обекти от световното наследство на ЮНЕСКО, отколкото всяка друга държава на Земята. Трябва ли да ходите по стъпките на древните римляни в Помпей, да се наслаждавате на блестящите византийски съкровища на Равена или да се задъхвате над революционните фрески на Джото в Падуа? Това е културна главоблъсканица която е вълнуваща, тъй като е огромна. В иатлия изкуството и животът се смесват много лесно. Това може да е земята на Данте, Тициан и Верди, но е и дом на Прада, Масимо Боттура и Ренцо Пиано. Красотата, стилът и усещането са във  всеки аспект от ежедневния живот, от безупречно завързаните вратовръзки и великолепно еспресо до флиртуващите усмивки на поразителни непознати. Коренът на италианската психология е посвещение на живия живот и почит към по-фините неща. Така че забавете ежедневната припряност се отдайте на малко вита all'italiana – живот по италиански

Може да изглежда като ботуш, но обсебената от храна Италия се чувства по-скоро като ужасно напълнен коледен чорап. От деликатните талиатели ал ragù до кадифените каноли, всяка хапка може да се почувства като откровение. Тайната са превъзходни съставки и фино настроено ноу-хау. И докато кулинарната душа на Италия е простота, тя е еднакво гениална и изтънчена. Италия е една от най-добрите кулинарни дестинации в света за почивка. Така че независимо дали сте на дегустационна одисея в Модена, ловуване на трюфели в Пиемонт или в зоната на прекрасните винат Valpolicella, подгответе се да разхлабите колана.

Топ забележителности за почивки в Италия

Тоскана | Почивка Тоскана

Тоскана обхваща всичко, което е най-съблазнително за Италия - великолепни пейзажи, перфектен климат, великолепно изкуство и архитектура и неповторима кухня. За най-доброто от тази кухня отидете през есента, когато светлината стане златиста, дните все още са топли, богатата реколта от смокини, грозде, кестени, маслини, ябълки, круши и тикви е в разгара си. Флоренция е в област Тоскана, и разбира се, е люлка на Ренесанса със забележителна архитектура с голям поток от туристи. Това означава дълги опашки за няколко от ключовите музеи и църкви в повечето време на годината. Но през януари можете да се насладите на изкуството и забележителностите - повечето от които са на закрито - напълно свободни от тълпи. Налице е и възможност за пазаруване - особено по време на януарските продажби - и това е отлично време да се възползвате максимално от най-добрите барове и ресторанти.

Венеция през февруари

Винаги красива, винаги привлекателна, винаги романтична и никога не разочароваща: можете да посетите Венеция почти по всяко време на годината. Но, макар и без съмнение да е студено, през зимата градът има специална магия. В ясни дни каналите блестят на слънчева светлина и на хоризонта можете да видите покритите със сняг Доломити. През февруари можете да избирате между забележителности без тълпа от турист, съчетани с изгодни цени или вълнението и блясъка на карнавала (8 - 25 февруари 2020 г.)

Сицилия - , Почивка в  Италия Сицлия
Удивителното разнообразие е , което прави
Сицилия толкова специална - от тлеещата Етна до зашеметяващите барокови градове и великолепните гръцки и римски руини. Но забележителностите са разпръснати из целия остров, така че трябва да прекарвате времето си на пътя, за да ги свържете всички заедно. Така че март, когато времето едва започва да се затопля, но пътищата са тихи, е чудесно време да се помисли за пътуване в Сицилия и почивка в Сицлия . Планирайте да обиколите острова - ще ви трябват две седмици, но най-важните моменти могат да бъдат събрани в една седмица.

 Пулия  Почивка в Италия Пулия
Пулия е най-известна със своите уникални, конично покрити къщи на трули, както и с прекрасните си хотели в масария, превърнати от традиционните укрепени къщи. Но дългата брегова ивица го прави добър избор за почивка на море , а привлекателността на историческите средновековни пристанища Бари и Бриндизи, както и град Лече често се пренебрегват. Тъй като е толкова далеч на юг, Пулия е чудесна и за ранен или късен сезон. Матера през март Този очарователен град от древни пещери, скални църкви е преобразен от нови хотели и е със статут на ЮНЕСКО за световно наследство - и за 2019 г. е една от двете европейски столици на културата (другата е Пловдив, България). Матерае чудесна възможност за един необичаен градски отдих, особено в началото на годината - пролетта идва рано този далечен юг. Има и някои интересни местни ястия, както и изискани вина от по-широкия регион Базиликата, базирани на някои редки и исторически сортове грозде.

Кампания
Неапол, Помпей, Херкуланум и полуостров Соренто, както и островите Капри, Иския и Прокета са най-популярните дестинации в региона, но те представляват само северната част на Кампания. Напред на юг, отвъд Салерно, бреговата линия се изравнява в Националния парк Cilento - един от най-големите в Италия и в обект на световното наследство. има километри пясъчни плажове, на които да се насладите, както и римските руини в Пестум.